Oosterse tuin

Inspiratie tuinen

De Grote Tuinverbouwing heeft een prachtige "make-over" weten te realiseren. Wij kunnen nu op vakantie in eigen land.

Sanne & Leroy

Oosterse tuin bij de Grote Tuinverbouwing

De tuin is ontworpen door de Grote Tuinverbouwing. De eigenaren wilden een strakke tuin met Oosterse invloeden. Als u denkt aan een Oosterse tuin, denkt u meteen aan de prachtige natuur. U kunt in deze tuin helemaal tot rust komen. Bij deze tuin krijgt u het vakantiegevoel in uw eigen tuin. Deze tuinstijl zit boordevol zomerse kleuren en exotische beplanting.

Denk in een Oosterse tuin niet in strakke lijnen en rechte vakken, maar ga juist frivool te werk om de juiste sfeer te krijgen. Bij een Oosterse stijl zijn er Aziatische elementen toegevoegd aan de tuin. De tuin is rustig, eenvoudig en heeft organische vormen. Water, bamboe en Japanse ornamenten kunnen het verschil al maken. Een Japanse tuin is weer eens wat anders dan een traditionele Nederlandse, Engelse of Franse tuin.

Prachtige aflevering

Ivo en zijn team gingen aan de slag bij Sanne en Leroy. Zij wonen sinds een half jaartje in hun nieuwe huis. De tuin hebben ze gelaten voor wat het was: een grote zandbak. Beide houden van een strakke tuin, maar de sfeer en uitstraling van Bali spreekt ze ook enorm aan. Als u denkt aan Bali, denkt u natuurlijk gelijk aan de prachtige natuur. Daar heeft u groene vingers voor nodig.

Ivo heeft gekozen voor twee losse terrassen aan de voor- en achterzijde van de tuin. Het terras is gemaakt van keramische terrastegels uit de Cera4Line Mento serie. Deze tegel heeft een houtnerf als print wat er voor zorgt dat het gehele terras strak oogt, maar toch een natuurlijke houtlook heeft. Door tussen de twee terrassen een looppad van Flagstones te maken, doorbreekt Ivo het strakke en komt het natuurlijk Bali gevoel nog eens terug.

De gebruikte materialen

west east