Landelijke tuin met een mooi uitzicht

Inspiratie tuinen

Optimaal genieten van de prachtige omgeving

Aan de rand van de polder, nabij Schoonhoven is deze prachtige landelijke tuin gerealiseerd. De bewoners wilde graag een tuin waar zij op verschillende plekjes konden genieten van het groen. Het groen in de omgeving, maar ook zeker het groen in de tuin.

Meerdere terrassen dus, veel ruimte voor groen en de mogelijkheid om optimaal van het polderlandschap te genieten. Dat is gelukt!

In deze tuin zijn twee grote terrassen gecreëerd, één tegen het huis aan, de andere achterin de tuin. Beide terrassen zijn riant qua grootte en worden omringd door groen in de vorm van borders, haagjes en een mooi gazon. Die riante terrassen samen met het gazon vormde de basis voor dit ontwerp.

Extra diepte in de tuin

Het eindresultaat biedt niet alleen ruimte om heerlijk te kunnen relaxen op een van de terrassen, de verhoogde borders en de robuuste pergola’s geven de tuin extra diepte. Om nog meer diepte te creëren is er aan de waterkant een zonnige vlonder aangelegd over de gehele breedte van de tuin.

Door het toepassen van enkele subtielere eyecatchers zoals een rvs waterornament en een erfscheiding van verticaal geplaatste balken valt hier altijd wel iets spannends te ontdekken. Met als meest opvallende natuurlijk de pergola’s die als het ware een fotolijst om het fraaie uitzicht vormen. Genieten van de polder dus!

De gebruikte materialen

west east