Duurzame tuin

Inspiratie tuinen

De Grote Tuinverbouwing heeft een duurzame tuin weten te realiseren. De vele regenval kan door de open structuur van de tegel gemakkelijk in de grond infiltreren.

Wendy

Watermanagement

Watermanagement, het is een term waar u niet direct aan denkt als u een ontwerp voor uw tuin maakt. Toch is het ontzettend belangrijk te bedenken wat u met al het overtollig regenwater gaat doen. Met name in een woonwijk is het ontzettend belangrijk.

Om een duurzame tuin te creëren, dient er rekening gehouden te worden met de waterafvoer. Overtollig regenwater moet ergens afgevoerd worden. Het beste kunt u zorgen voor dat het water wordt geïnfiltreerd in de grond. In deze tuin is gekozen voor de Oud Hollandse ECO tegels. Met een open structuur kan het regenwater door de tegels heen. Perfecte oplossing om het overtollige water snel af te voeren.

Duurzame oplossingen

Gardenlux neemt het voortouw in het ontwikkelen van producten voor diverse doeleinden om tuinen duurzaam aan te kleden. Dat zit hem in materialen, verwerkingsmethoden en slimme oplossingen. De uitdaging is namelijk zuinig om te gaan met de wereld waarin we leveren. Met onze materialen proberen wij een bijdrage te leveren. Hergebruik van materialen, het verbeteren van grondwaterstanden en het gebruik van groene stroom in ons pand zijn mooie voorbeelden. Hoe goed wij ook bezig zijn, het kan altijd beter en daar ligt dan ook een grote focus op!

De gebruikte materialen

west east