De Grote Tuinverbouwing: Seizoen 5 - Aflevering 13

In aflevering 13 gaat het team van De Grote Tuinverbouwing aan de slag bij Ralf en Floor met hun dochtertje Daantje in Arnhem. Dit gezellige gezin droomt van een tuin waarin rust en spel hand in hand gaan, en waar moderne strakheid naar voren komt. De tuin beschikt over royale hoogte verschillen, dit biedt veel potentie voor de tuin!

Uitdagende hoogteverschillen

Neem de tuin van dit stel: complex vanwege de uitdagende hoogteverschillen, maar bordenvol potentieel. Er zijn meerdere wensen en behoefte zoals een groen paradijs, een moderne ontmoetingsplek voor familie en vrienden, en een veilige speelhaven voor de kleine Daantje. De unieke hoogte verschillen waar de tuin over beschikt geeft een gevoel van speelsheid maar creëert ook unieke hoekjes en uitzichten. Centraal in de tuin zien we een overkapping; een plek die uitnodigt tot lange avonden vol gelach en verhalen met vrienden en familie. Onder deze overkapping bevindt zich een zitplek die naadloos overgaat in de rest van de tuin.

 

 

Alsof je in een boekje kijkt

Ralf & Floor

Kleurpalet

Ralf en Floor hadden een duidelijke visie: de kleurenpracht van borders met tinten paars, lila en blauw. Deze keuze reflecteert niet alleen hun persoonlijke smaak, maar ook hun verlangen naar een serene en uitnodigende sfeer in de tuin. Het hoogtepunt? Zonder twijfel de plantenarena in het hart van de tuin. Het speelse spel van hoogtes en lagen voegt een fijne sfeer toe aan de ruimte. Om deze lagen te creëren, werd gekozen voor het moderne muurelement 'Crack & Stack', dat niet alleen een strakke uitstraling heeft, maar ook buitengewoon praktisch is door de mogelijkheid om het eenvoudig rond te stapelen. En de finishing touch? De keuze van de vloertegels. In plaats van de vaak gekozen grijstinten, heeft het team gekozen voor een prachtige betontegel. Deze diep donkerbruine tegel biedt een warm contrast, waardoor de kleurrijke borders nog meer opvallen.