De Grote Tuinverbouwing: Seizoen 5 - Aflevering 23

In aflevering 23 gaat het team van De Grote Tuinverbouwing aan de slag bij Mike in Voorhout. Stel je een eenvoudig, bijna kaal pleintje voor, versierd met slechts enkele olijfbomen - dat is Mike's tuin. Hoewel de olijfbomen een vleugje sfeer toevoegde, miste het de gezelligheid en warmte die een tuin kan bieden. De deelnamen kwam voor Mike als een totale verrassing, zijn moeder had hem stiekem opgegeven. Wat een origineel cadeau!

Wereldse oase

Mike's ideaalbeeld voor zijn tuin is geïnspireerd op zijn reizen. De rust en de sferen van de Japanse cultuur hebben een diepe indruk op hem achtergelaten. Maar daarnaast is hij ook gecharmeerd door de landschappen van IJsland en de warmte van de Scandinavische invloeden. Zijn wenslijst? Simpel! Een tuin die weinig onderhoud vraagt, maar waar kleur en groen niet ontbreken. Op de vraag of Mike groene vingers heeft vertelt hij naar eigen zeggen dit absoluut niet te hebben. Desalniettemin staat hij er wel voor open om het te leren.

Het is geweldig, ik kan er niks anders van maken!

Mike

Het beste van twee werelden

Het samenvoegen van twee cultureel rijke en verschillende stijlen zoals de Japanse en Scandinavische kan als een uitdaging klinken. Maar met de juiste elementen en aandacht voor detail, kan een prachtige combinatie worden bereikt die het beste van beide werelden vertegenwoordigt. Terwijl stenen muren vaak de basis vormen voor veel tuinontwerpen, is hier gekozen voor hout. De keuze om de buitenmuren te bekleden met houten dakshingles is geïnspireerd op de Scandinavische sferen. Waar het hout de Scandinavische sfeer vastlegt, komen de Japanse invloeden terug in de beplanting. Als kers op de taart heeft het team gebruik gemaakt van perzikpitten. De pitten brengen de twee werelden samen en zijn de perfecte finishing touch voor deze bijzondere tuin.

Col 1 content area

Col 2 content area

Col 3 content area

Col 4 content area

Col 5 content area

Col 6 content area

Col 1 content area

Col 2 content area

Col 3 content area

Col 4 content area

Col 5 content area

Col 6 content area