De Grote Tuinverbouwing: Seizoen 5 - Aflevering 26

In aflevering 26 gaat het team van De Grote Tuinverbouwing aan de slag bij Astrid en Marcel in Den Haag. Keuzes, keuzes en nog eens keuzes. Marcel en Astrid kunnen ze niet maken samen. Terwijl Marcel's hart sneller gaat kloppen van een strak en gestroomlijnd design, droomt Astrid weg bij zachte, uitnodigende uitstraling. Hun gezamenlijke thuis is tot nu toe onveranderd gebleven. Aan het team de taak om hier verandering in te brengen en deze twee smaken samen te brengen.

Dag en Nacht

De tuin is voor dit stel al 23 jaar een enorm struikelblok. Het begint al bij het eerste idee. Zodra ze overwegen om iets nieuws te doen met de tuin, voelt het paar de bekende keuzestress alweer opborrelen. En niet zonder reden; hun smaakverschillen zijn als nacht en dag. Astrid, met haar liefde voor een zachte uitstraling, droomt van een tuin die overvloeit met weelderig groen, bloemen in zachte tinten, en gezellige zithoekjes waarin je kunt wegdromen. Marcel daarentegen heeft een voorliefde voor een modernere aanpak. Voor hem betekent de ideale tuin strakke lijnen en een overzichtelijke indeling. De wens van Astrid is, zoals ze het zelf noemt een 'wintergroen geraamte', zodat ze elk seizoen van de tuin kan genieten.

 

Wat een tuin, wat goed bedacht!

Astrid & Marcel

Landelijk, Engels en strak

Wanneer je aan een landelijke, Engelse tuin, denkt zal deze tuin niet gelijk in je gedachten opkomen. Dit omdat deze stijl is gecombineerd met een strak design. Voor ons team bleek dit de ultieme uitdaging. Een wildverband kwam als geroepen om dit in evenwicht te bereiken. Maar wat is een wildverband precies? Simpel gezegd betekent het dat er wordt gewerkt met tegels van verschillende formaten die, als een soort puzzel, perfect in elkaar passen. Dit zorgt voor een dynamisch en organisch effect, terwijl het toch een zekere mate van structuur behoudt - een essentieel kenmerk van een strak tuinontwerp. De keuze voor een grijze, neutrale tegel dient als een rustig canvas tegen de rode klinkers. Aansluitend op de tegels zijn er passende beach peddels uitgekozen om het geheel compleet te maken.

De gebruikte materialen

west east

Col 1 content area

Col 2 content area

Col 3 content area

Col 4 content area

Col 5 content area

Col 6 content area

Col 1 content area

Col 2 content area

Col 3 content area

Col 4 content area

Col 5 content area

Col 6 content area