De Grote Tuinverbouwing: Seizoen 5 - Aflevering 33

In aflevering 33 gaat het team van De Grote Tuinverbouwing aan de slag bij Annet en Daan in Lisse. Genesteld in het pittoreske Lisse staat een huis vol herinneringen, waar Daan ooit als kind opgroeide. Nu, jaren later, nemen Daan en Annet dit bijzondere huis over met de wens een nieuwe start te maken zonder de herinneringen van het verleden te verliezen. Het team tovert de tuin om tot een waar Portugees paradijs.

Groen mediterraan

Tijdens een onvergetelijke reis door het zonnige Portugal werd het stel verliefd op de weelderige, groene mediterrane tuinen die het land te bieden heeft. Ze dromen ervan om deze sfeer naar Lisse te brengen, om zo elke dag een stukje vakantie in eigen tuin te ervaren. Op speciaal verzoek heeft het stel gevraagd of hun huwlijkcadeau, een olijfboom, terug kan komen in de gerenoveerde tuin. Deze boom is niet alleen een symbool van hun liefde, maar past ook perfect binnen de mediterrane visie die ze voor ogen hebben. Daarnaast is veel groen in de tuin een echte must! De buurt beschikt namelijk over veel vogels die regelmatig langs komen, ze willen dit absoluut behouden.

 

 

Het lijkt echt veel breder en groter dan het was!

Annet & Daan

Tropische kleuren

Er is zorgvuldig gekeken naar de bestrating en de daarbij horende soorten, formaten en kleuren. De keuze is gevallen op het gebruik van keien die beschikken over een warme bruinen gloed, deze worden perfect gecombineerd met flagstones die bestaan uit zonnige gele tinten. Maar het zijn niet alleen de kleuren die indruk maken. De functionaliteit is net zo belangrijk. De twee terrassen, aangelegd met sierlijke betontegels, zijn niet alleen een lust voor het oog, maar ook bijzonder praktisch. Dankzij een speciale coating kunnen deze tegels weer en wind trotseren. Vuil, regen of sneeuw? Geen probleem. Een snelle veeg of spoeling, en ze zien er weer uit als nieuw.

De gebruikte materialen

west east

Col 1 content area

Col 2 content area

Col 3 content area

Col 4 content area

Col 5 content area

Col 6 content area

Col 1 content area

Col 2 content area

Col 3 content area

Col 4 content area

Col 5 content area

Col 6 content area