Scandinavische tuin

Inspiratie tuinen

Wij houden van een tuin met karakter. Daarom hebben wij gekozen voor de "Scandinavische stijl".

Fam. Koolmees

Scandinavische tuin met karakter

De fam. Koolmees heeft een prachtige tuin weten te realiseren met een Scandinavisch karakter. In een Scandinavische tuin heerst een fijne sfeer. Er wordt gespeeld met donkere- en lichte kleuren. De natuur komt tot zijn recht in een Scandinavische tuin. De fam. Koolmees was op vakantie geweest bij onze noorderburen en toen geïnspireerd geraakt door deze stijl. Vandaar dat zij hiervoor gekozen hebben.

Eén van de wensen was om een heerlijke plek te hebben om buiten te eten. Buiten eten is wat ze juist in Scandinavië zoveel mogelijk doen. In Denemarken wordt dit Hygge genoemd. (gezelligheid en hun manier van leven).

Tips voor een Scandinavische tuin

1. Maak een buitenkeuken met een Kamado Barbecue. Het is een multifunctioneel apparaat waarmee u op verschillende manieren heerlijke gerechten kunt bereiden

2. Hout & vuur in de tuin. Het wordt namelijk veel sfeervoller met een vuurkorf of een buitenhaard. Voor u houtvoorraad is een houtvoorraad noodzakelijk. Daarnaast staat het ook mooi.

3. Veel groen toepassen in uw tuin. In de Scandinavische landen laten ze de natuur volop zijn gang gaan. Wat we ook steeds vaker zien, zijn kruiden in de tuin. Zo eet u namelijk verse kruiden dagelijks door het eten. Wie wil dat nou niet als u een Scandinavische tuin neemt? De noorderburen staan er namelijk bekend om zelfvoorzienend te zijn.