Verwerkingsvoorschrift steenlijm

Voor een juiste verwerking willen wij je middels dit productblad informeren over de verwerking en het onderhoud van de steenlijm. We verwijzen voor meer informatie naar de veelgestelde vragen pagina of de gekozen dealer.

Controle bij aflevering:

Ondanks de hoge kwaliteitseisen die wij stellen aan onze producten, dien je bij aflevering toch de materialen te controleren op juistheid, schade, breuk, kleur, structuurverschil, corresponderende productiedata en artikelcodes. Hiermee voorkom je teleurstelling tijdens de verwerking. Eventuele gebreken dien je binnen 24 uur na levering te melden bij jouw leverancier. Verwerking betekent acceptatie van de goederen zonder enig voorbehoud.

 

Algemeen:
In het Gardenlux assortiment hebben wij twee soorten steenlijm. Ze zijn beide geschikt voor het verlijmen van de muurelementen of decoratieve elementen. Voor het gebruik dien je eerst de gebruiksaanwijzing op de verpakking te lezen.

 

PU FIX PRO spuitlijm:
Een kant-en-klare, hoogwaardige polyurethaanlijm voor het verlijmen van diverse steensoorten, waaronder gips-, beton-, cellenbeton- en kalkzandsteen blokken voor niets dragende wanden. Het is een zeer sterke en supersnelle lijm gebaseerd op gemodificeerde polyurethanen. De PU FIX PRO is geschikt voor het verlijmen van vlakke oppervlakken. Permanente hechting ontstaan na 24 uur. Het is verkrijgbaar in 500 ml en 700 ml.

Ondergronden dienen stevig, duurzaam, vlak en solide te zijn en een bepaald gewicht te kunnen dragen. Losse delen, stof en vuil verwijderen. Zo nodig ondergronden verlijm dienen te worden licht voor bevochtigen alvorens het lijmschuim aan te brengen. 

Je dient de bus voor gebruik minstens 20 maal krachtig te schudden. Na het schudden de beschermkap verwijderen en de bovenkant van de bus op de adapter van het schuimpistool draaien. Open de doseerschroef aan de achterzijde van het pistool voor 1/3. Dit geeft de mogelijkheid om het lijmschuim optimaal en zeer gedoseerd aan te brengen. De veiligheidsinformatie is op aanvraag verkrijgbaar. 

Let op! Rechtop bewaren om verlijming van het ventiel te voorkomen. Ook dient het koel, droog en rechtop bewaard te worden. 

 

ALL WEATHER steenlijm:

De Gardenlux steenlijm verlijmt steen op steen en beton op beton die licht vochtig of stoffig zijn. Met een spuitpistool als gereedschap maak je de mooiste planten- en bloembakken, banken vijverranden en muurtjes. Deze steenlijm is een kant-en-klaar product. De ALL Weather is verkrijgbaar in een tube van 290 ml. Met een tube steenlijm van 290 ml kun je 8 strekkende meter lijmen. De steenlijm van 290 ml kun je in een kit/spuitpistool plaatsen. Wij raden het aan om net wat meer te bestellen dan de benodigde strekkende meter. Je kunt met deze lijm stenen verlijmen die licht vochtig en stoffig zijn. Belangrijk om het in wat dikkere strepen aan te brengen op de steen. Plaats hierop de volgende steen en klop deze licht aan.

Daarnaast hebben wij ALL Weather steenlijm in emmers van 15 kg. Je dient dit nog te vermengen met water. Verhouding: 15 kg poederlijm en 3 liter schoon water. Het mengsel 4 minuten grondig doormengen totdat een homogene, klontvrije lijmpasta ontstaat. Gebruik hiervoor een mengspaan. Bij normale metselstenen en een voeg van circa 2 mm heb jij gemiddeld 5 kg / m² nodig. Uiteraard is het gebruik afhankelijk van de afmeting van de stenen en de lijmdikte.

De Gardenlux Steenlijm heeft een uithardingstijd van 24 uur en dient de verwerkingstemperatuur minimaal +5°C te zijn. Het bevat Dioctyltinbis. Kan een allergische reactie veroorzaken. De veiligheidsinformatie is op verzoek verkrijgbaar. Het is belangrijk om het buiten het bereik van kinderen te houden.

Heb je meer vragen over de verwerking van steenlijm? Neem dan contact op met jouw gekozen dealer. 

PDF downloaden verwerkingsvoorschriften steenlijm

Belangrijk: 

  • Bewaar altijd de orderbevestigingen, vrachtbrieven en labels van pakketten. Bij eventuele nabestelling of correspondentie is deze informatie van belang.
  • Verwerking betekent acceptatie van de goederen zonder enig voorbehoud. In geval van zichtbare gebreken mogen de materialen niet verwerkt worden. Ze worden niet meer in behandeling genomen worden.
Download