De Grote Tuinverbouwing: Seizoen 5 - Aflevering 14

In aflevering 14 gaat het team van De Grote Tuinverbouwing aan de slag bij Jessica in Beverwijk. Na jarenlang leven op de hoogste verdiepingen van appartementen, heeft Jessica nu eindelijk haar eerste stukje groen te pakken. Een onbekende luxe, en ze is vastbesloten er het beste van te maken. Terwijl ze al een paar ideeën in gedachten heeft, zoals gezellige zitplekken voor die zwoele zomeravonden, heeft ze de expertise van het team van "De Grote Tuinverbouwing" ingeschakeld om haar droomtuin tot leven te brengen.

Contrast spel

Een idee borrelde al op: het afschermen van haar oude schuur met een elegant spel van houten latten. Dit lijnenspel, geïnspireerd door moderne architectuur en design, wilde ze door heel haar tuin terug laten komen. Het ontwerp begon bij de schuur, en van daaruit vloeide alles voort: paden, bestrating, en zelfs zitgedeeltes. Bij het kiezen van de juiste bestrating hield Jessica rekening met duurzaamheid en esthetiek. Ze koos voor licht grijze muurelementen, die een dynamisch en toch strak uiterlijk gaven aan haar tuin. En om het geheel af te maken, koos ze voor zwarte betonklinkers die een sterk contrast boden met het weelderige groen.

Ik ga morgen direct van mijn nieuwe tuin genieten!

Jessica

Optische illusie

In één oogopslag valt meteen op hoe uniek de structuur van Jessica's tuin is. Lang en uitgestrekt, maar verrassend smal, waardoor de tuin je als het ware tegemoet komt wanneer je erin stapt. Dit unieke design stelde het team voor een interessante uitdaging: hoe creëer je een gevoel van ruimte in een tuin die snel op je af komt?

De oplossing werd al snel duidelijk. Door te kiezen voor langwerpige tegels, werd de lengte van de tuin geaccentueerd en het smalle aspect subtiel verminderd. De keuze voor een grijze, keramische tegel voegde daarbij niet alleen een vleugje elegantie toe, maar leidde het oog ook moeiteloos door de tuin.

De gebruikte materialen

west east