De Grote Tuinverbouwing: Seizoen 5 - Aflevering 34

In aflevering 34 gaat het team van De Grote Tuinverbouwing aan de slag bij Ilona en Jaap in Purmerend. Van 'helikopterplatform' naar een mediterrane en groene oase. Het is een lastige uitdaging, waar het stel na een flinke interieurverbouwing inmiddels de nodige inspiratie niet meer voor heeft. Maar gelukkig biedt de tuin genoeg potentie voor het team om er weer een droomtuin van te maken!

Mediterrane touch

Ilona en Jaap wonen inmiddels drie jaar in hun nieuwe woning en hebben het al flink onder handen genomen, maar nu is dan toch echt hun tuin aan de beurt! Ze willen graag Mediterrane sferen in de tuin voelen maar hebben geen idee waar ze moeten beginnen. Het 'helikopterplatform' hoe Ilona haar tuin al grappend noemde moet worden omgetoverd tot een Zuid-Europese tuin dat rust uitstraalt en het vakantiegevoel naar Nederland haalt. Kleurrijke beplanting kan dan natuurlijk niet ontbreken, mits het subtiel wordt toegepast. Teveel onderhoudt kan het stel, dat wél van groen houdt, zich niet verloorloven omdat ze vaak van huis zijn.

Onderhoud aan de nieuwe terrastegels hebben Ilona en Jaap in ieder geval niet. Het team van De Grote Tuinverbouwing voorziet een groot deel van de tuin namelijk met keramische terrastegels. Onderhoudsvriendelijke tegels die ook nog eens krasbestendig én kleurvast zijn. Daarnaast vormen de blauwkleurige tegels vanwege de 'roestvegen' een perfecte combinatie met de donkere plantenborders en bruine betonklinkers. De mediterrane finishing touch aan een prachtig strakke tuin.

We hebben een nieuwe tuin! En hoe..

Ilona & Jaap

Privacy? Geen probleem.

Onderhoudsvriendelijke tuin? Check. Maar dat was zeker niet de enige prioriteit voor Ilona en Jaap. Om écht tot rust te komen en vrij te kunnen genieten is een beetje privacy wel zo belangrijk. Een overkapping, dat een grote wens van het stel is, is dan een ideale oplossing. Het team van De Grote Tuinverbouwing voorziet de strakke tuin van een nieuwe overkapping met genoeg ruimte voor de hele familie. Laat het natafelen tot in de late uurtjes maar beginnen!

Vanuit een tactisch oogpunt zijn met behulp van diverse soorten beplanting de puntjes op de i gezet. Huh, hoe bedoel je tactisch? Nou, door een grote groene plantenbak in de midden van de tuin te plaatsen en zodoende de zichtlijnen vanuit huis te creëren. Maar ook door sfeervolle olijfbomen te plaatsen en een haagbeuk neer te zetten wat voor extra privacy zal moeten zorgen.
 

De gebruikte materialen

west east